vrijdag 30 oktober 2015

Beitels wetten

Om fijn te kunnen werken met je beitel is scherpheid belangrijk. Zaken als een beitel set kopen, beitels slijpen, wetten worden onder de loep . Korte handleiding over het slijpen en wetten van beitels , waarbij gebruik wordt gemaakt van een Japans watersteen. Beitels zijn voor veel winterklussen te gebruiken. Een scherpe beitel is essentieel om precies en snel te kunnen werken.


Hallo forumleden: De volgende vraag.

Scherpe beitels zorgen namelijk voor de juiste resultaten, lees er hier meer over. Instructies voor het scherp maken van een beitel , doe het zelf handleiding beitels slijpen en wetten. Hulpstukken voor de scherpst geslepen beitels. Hierdoor zijn ook alle gutsen aan de binnenkant te wetten. Unsubscribe from Expertisecentrum Meubel?


Mijn houtbeitels moesten nog eens geslepen en gewed worden. Als je smalle beitels wet , dan holt de steen uit. Als je je steen niet regelmatig afvlakt, dan slijp je het uiteinde van je beitel ook hol en kun je niet . Slijp daarom regelmatig je beitels.

Worden gebruikt voor het vervaardigen van houtsnijwerken. Deze beitels komen net zoals de gutsen voor in alle maten en krommingen, . Beitelslijpmal is een hulpstuk voor het slijpen en wetten van alle schaaf- en. Met gelakte klem voor het vastklemmen van de beitel en een uitklapbare . Bij het slijpen draait de steen altijd naar de beitel toe.


Vroeg of laat wordt uw gereedschap door veelvuldig gebruik bot. Wanneer u regelmatig slijpt wordt voorkomen dat uw beitels , gutsen en houtdraaigereedschap . Een moderne beitel is een lang, stalen stuk gereedschap met aan één zijde een scherpe snede. Een beitel voor houtbewerking heeft meestal een houten of . Dit ontbramen ( wetten ) gaat als volgt: De beitel of het mes wordt met het geslepen vlak goed. Met een fijn en grof slijpoppervlak.


Let op dat de hoek gelijk blijft. Voor het aanzetten en wetten met water. De punt van de beitel naslijpen ( wetten ) op 30°(zie schets).


Vervolgens de achterzijde van de beitel ook hierna weer wetten en of polijsten. Arkansas steen is bedoeld om uw kostbare houtbeitels te kunnen wetten. Gebruik deze speiciale olie als u uw beitels gaat wetten.


Eerst met de vlakke kant, vervolgens met de vouw, tot beide zijden glad zijn. Dit proces wordt het wetten genoemd.

Let er op dat u de beitel vlak op de wetsteen . Hierna ging ik met de hand slijpen en wetten. Zijn jouw beitels toe aan slijpen omdat je die ooit eens op een rommelmarkt hebt. Dan is deze workshop beitels slijpen wat.


Slijp- en wetinrichting voor het slijpen of wetten van beitels of dergelijke. De uitvinding heeft betrekking op een slijp- en wetinrichting. Geschikt voor vele toepassingen o. Nu te koop bij Klassegereedschap.


Op verzoek slijp ik beitels gebruiksklaar zodat u meteen aan de slag kunt. Hardviltschijven mm € Voor als je alleen vlakke beitels wilt wetten. Deze Skandia wetsteen wordt onder andere gebruikt om hout- en schaafbeitels of ander scherp gereedschap zoals messen van kleine bramen te ontdoen, . Egaliseer de vlakke kanten van de beitel door met kleine cirkelvormige bewegingen op de lange zijde over de wetsteen te bewegen totdat u . Een ideale machine om je beitels te slijpen en te wetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts